Vlees [food]
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Vlees [food]
Ben beelden aan het bewerken die ik vandaag heb geschoten voor een klant.
Heb even een crop gemaakt van een groter beeld, puur omdat ik toch wel blij word
van de mooie kwaliteit vanuit toch wel een hele simpele opstelling.
Gebruikte apparatuur:
D3, 105/2.8VR, SU-800 commander, 2 x SB-900, 2x statief +plu.
[img800]http://i46.tinypic.com/oh361t.jpg[/img800]
Heb even een crop gemaakt van een groter beeld, puur omdat ik toch wel blij word
van de mooie kwaliteit vanuit toch wel een hele simpele opstelling.
Gebruikte apparatuur:
D3, 105/2.8VR, SU-800 commander, 2 x SB-900, 2x statief +plu.
[img800]http://i46.tinypic.com/oh361t.jpg[/img800]
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: zo 23 aug 2009, 21:49
- Favoriete camera merk: Vtech
Re: Vlees
Belichting ziet er goed uit Mike ! ondanks dat het volgens mij wel erg kan reflecteren.
Moest je met de 105 niet te ver weg staan ? of had je een hele schaal vol met vlees.
Moest je met de 105 niet te ver weg staan ? of had je een hele schaal vol met vlees.
"All these idiots are worried about going green, worry more about having green"
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Re: Vlees
Er ligt een mooie uitdaging, een klant die prachtige producten heeft, deze helpen de producten naar een hoger plan te tillen.a90 schreef:Belichting ziet er goed uit Mike ! ondanks dat het volgens mij wel erg kan reflecteren.
Moest je met de 105 niet te ver weg staan ? of had je een hele schaal vol met vlees.
Fotografie is de eerste stap, ook ga ik de opmaak en drukwerk begeleiding op me nemen.
Schaal is ongeveer 40cm breed, wilde de beelden beeldvullend schieten, vandaar het hoge diafragma om zoveel mogelijk scherp te krijgen.
Afstand was ongeveer 1,5 meter tot onderwerp.
Die 105VR is zo'n geweldig objectief.
Heb alles geconditioneerd gefotografeerd, dit om de kleur en kwaliteit van de producten te garanderen.
Wat is zo'n mobiele SB900 set dan een uitkomst, dit ook omdat de ruimte zeer gering was en er gewoon om me heen werd gewerkt.
Heb alles in TL gefotografeerd en de flitsers met de gelei folie's qua kleurtemperatuur aangepast.
Hoef de beelden nu amper te bewerken, scheelt veel tijd.
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Re: Vlees
Uit de serie, dus ook op dezelfde manier gefotografeerd.....
[img800]http://i46.tinypic.com/142blgg.jpg[/img800]
[img800]http://i46.tinypic.com/142blgg.jpg[/img800]
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Re: Vlees
Geen vlees, wel eten: toetje.
Crop van een veel groter beeld.
Ook weer alleen met 2x SB900 als lichtbron.
[img800]http://i46.tinypic.com/21jn09e.jpg[/img800]
Crop van een veel groter beeld.
Ook weer alleen met 2x SB900 als lichtbron.
[img800]http://i46.tinypic.com/21jn09e.jpg[/img800]
-
- Berichten: 1143
- Lid geworden op: vr 24 jul 2009, 16:11
- Favoriete camera merk: Nikon 1
- Bewerk mijn foto's: Ja
- Locatie: In het gezellige Zuiden des lands
Re: Vlees
Ik val niet graag in herhalingen. Dus deze keer niet alleen oeh's en aah's, maar ook opmerkingen.
Foto 1 vind ik te rood. Niet de kleur dus, maar de compositie. Op mij kwam de mix rollade/gedroogde tomaatjes even vreemd over. Wellicht met een typische wintergroente erbij? En ja, dat blaadje peterselie is zo 80's....
Foto 2: zeer smakelijke schotel, mooie presentatie. Ik vind wel dat de kipfilet links achter op de schotel een beetje te bleek overkomt.
Foto 3: Ik zie wederom een zeer smakelijk toetje. Persoonlijk vind ik een blaadje munt zo 'gewoon'. En om een beetje kleur aan de compositie toe te voegen, had wellicht het amandelschaafsel even wat gebruind in de pan kunnen worden.
Dan nu nog de oeh's en aah's...............
Groetjes,
Jolanda
Foto 1 vind ik te rood. Niet de kleur dus, maar de compositie. Op mij kwam de mix rollade/gedroogde tomaatjes even vreemd over. Wellicht met een typische wintergroente erbij? En ja, dat blaadje peterselie is zo 80's....
Foto 2: zeer smakelijke schotel, mooie presentatie. Ik vind wel dat de kipfilet links achter op de schotel een beetje te bleek overkomt.
Foto 3: Ik zie wederom een zeer smakelijk toetje. Persoonlijk vind ik een blaadje munt zo 'gewoon'. En om een beetje kleur aan de compositie toe te voegen, had wellicht het amandelschaafsel even wat gebruind in de pan kunnen worden.
Dan nu nog de oeh's en aah's...............
Groetjes,
Jolanda
Zoek altijd nog vriendjes voor op Facebook......
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Re: Vlees
Jolanda, dank voor je opmerking.
Tja, ik ging niet over het eten, ik beperkte me tot de techniek.
De eerste is een deel vergroting van een veel groter geheel, kan dus wat te veel rood overkomen nu.
Insteek is voor mij primair dat je met een relatief heel klein flits setje leuke resultaten kan behalen.
Dus ook food - wat vaak veel meer vereist qua licht dan een simpele packshot- kan hier goed mee geschoten worden.
Dat wilde ik even delen.
Ga het wel terugkoppelen wat het eten betreft, waarvoor dank.
Tja, ik ging niet over het eten, ik beperkte me tot de techniek.
De eerste is een deel vergroting van een veel groter geheel, kan dus wat te veel rood overkomen nu.
Insteek is voor mij primair dat je met een relatief heel klein flits setje leuke resultaten kan behalen.
Dus ook food - wat vaak veel meer vereist qua licht dan een simpele packshot- kan hier goed mee geschoten worden.
Dat wilde ik even delen.
Ga het wel terugkoppelen wat het eten betreft, waarvoor dank.
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
-
- Berichten: 1143
- Lid geworden op: vr 24 jul 2009, 16:11
- Favoriete camera merk: Nikon 1
- Bewerk mijn foto's: Ja
- Locatie: In het gezellige Zuiden des lands
-
- Berichten: 6936
- Lid geworden op: do 20 aug 2009, 00:55
- Bewerk mijn foto's: Nee
Re: Vlees [food]
Dank je.Jolanda schreef:Ik vind deze lekkerder kijken.
Al had ik de eerste primair technisch gepost.
Misschien ook wel handig van mij om te vermelden is dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen schotels direct klaar voor gebruik
en schotels die producten bevatten die nog gebakken/bereid moeten worden.
Wanneer ga jij een groep culinair begeleiden, Jo?
Leer ik de kneepjes van het culinaire gebeuren van jou en wil ik best wat technische zaken vertellen....