Kleurprofielen

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
remoss
Berichten: 8504
Lid geworden op: zo 28 dec 2008, 13:55
Favoriete camera merk: Mavica
Bewerk mijn foto's: Ja
Contacteer:

Kleurprofielen

Bericht door remoss »

Ik zat al een tijdje te spinnen op een oplossing van het volgende (en veel beklaagd "probleem"). Werken in een ander kleurprofiel dan de output van je workflow. Ofwel tijdens bewerken zie je andere kleuren dan het eindresultaat online.
Zo was ik ook aan de gang. Na export naar een sRGB bestand voor online presentatie kreeg ik de uiteindelijke kleur te zien. Tijdens bewerken echter zag het er altijd anders uit. Op het systeem was het profiel van de monitor gebruikt. Ondanks dat ik de monitor zelf op de voorkeuze sRGB had staan zagen de kleuren er altijd anders uit tijdens bewerken. Ook binnen PS waar je een, desnoods tijdelijk, sRGB kleurprofiel kan toewijzen was dit zo.

En dat is lastig want ik moest altijd rekening houden met het feit dat de uiteindelijke kleuren er wat vetter uitzagen. Van de week had ik even tijd en wilde eens kijken hoe dit op te lossen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb het standaard kleurprofiel wat aan de monitor toegewezen was verandert in een sRGB profiel en voila, alles ziet er in alle programma's uit zoals de output ook wordt. En dat werk wel even gemakkelijker.

Wanneer je behalve online content ook drukwerk en dergelijke moet aanleveren zal dit geen oplossing zijn, maar als je alleen maar voor jezelf online foto's aanmaakt dan werkt dit erg gemakkelijk.
Hoe ouder ik word, des te beter ik was

Plaats reactie

Terug naar “Computer gerelateerd”